Hyde Park is geen speakers corner

Lekker uitgerust na een weekendje stevig trainen met acht fractievoorzitters in Hyde Park (dus niet in Londen maar in Doorn, een tamelijk basic PKN-conferentiehotel). Leuk van GroenLinksers is dat ze onorthodoxe helden hebben: Madeleine Albright (Intelligente Doorzetter), Steve Jobs (Resultaatgerichte Revitaliseerder) of Job Cohen (Verbindende Koersbepaler) bijvoorbeeld. En natuurlijk zijn dat meteen bundeltjes kerncompetenties die bij het vak van fractievoorzitter horen; en waarmee je praktijksimulaties kunt uitvoeren. Oefenen bijvoorbeeld om je leiderschapsstijl eens te variëren als de situatie dat vraagt (van meer steunend naar meer sturend, of omgekeerd). Of een conflict met je coalitiepartner zo oplossen dat je er allebei sterker en zonder gezichtsverlies uit tevoorschijn komt.

Wat verder opvalt is hoe stimulerend de mix tussen grote en middelgrote steden en het landelijker gebied is. Zo grachtengordel-minded zijn we nou gelukkig ook weer niet.

Helaas reden er op de terugweg geen treinen tussen Driebergen en Utrecht. Hadden Anjo en ik kunnen weten, mits we gezocht hadden op de NS site. Want de site van OV9292 die je nodig hebt om een oord als Doorn te bereiken, attendeert je hier niet op.

Reacties